2019 yılının sonuna doğru ortaya çıkan coronavirüs kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı. Kısa sürede pandemiye dönüşen coronavirüs salgını, covid-19 adıyla anılıyor. Birçok kişinin hastalanmasına, yarım milyondan fazla insanın ölmesine sebep olan bu virüs insanları evlere kapattı, birçok kurum, kuruluş, işyeri binası uzun süre kapalı kaldı. Yavaş yavaş “yeni normal” hayata dönüşmeye başlayan günlerimiz, bize bazı zorunluluklar getirmeye başladı. Bunların başında da tedbir almak geliyor. Maske ve dezenfeksiyon işlemleri, covid-19 için bir aşı üretilene kadar hayatlarımızın bir parçası olacak. Kişisel olarak önlem alabildiğimiz halde, özellikle çok kalabalık ortamlarda dezenfeksiyon işlemleri yeterli olmayabiliyor. Peki, özellikle birçok insanın girdiği marketler, alışveriş merkezleri, okullar, tiyatrolar vb. yerlerde nasıl dezenfeksiyon yapılacak? Sürekli olarak temizlemek bir çare mi? İşte uzmanlar, bunun çözümünü farklı bir yolda buldular: Ultraviyole ışık.

Ultraviyole C Işık Virüslere Karşı

Güneş ışığı, hem canlı hayatına katkısı olan hem de canlıya zarar veren yapıdadır. Güneş ışığının büyük bir bölümü atmosferimiz tarafından soğurulur ve yeryüzüne canlı hayatına faydalı kısmı geçer. Güneş ışığının atmosferde soğurulan kısımlarından birisi morötesi (ultraviyole) ışınlardır. Bu ışınların büyük bir kısmı atmosferde yok olur. Çok az bir kısmı ise yeryüzüne ulaşabilir. Morötesi ışınlar gözle görülemez. Canlılara oldukça zararlıdır ve ölümcül olabilir. İşte bunu göz önüne alan bilim insanları, özellikle virüs ve bakterilerle mücadele için bu ışınların kullanılabileceğini düşünmüşlerdir. İnsana zararı olmayan ama virüs ve bakterilerin DNA ve RNA proteinlerine etki eden ultraviyole c ışınlarını dezenfeksiyon işlemlerinde kullanabileceklerini görmüşlerdir. Ultraviyole C ışınları, çeşitli morötesi ışın yayan lambalar vasıtasıyla üretilebilmektedir. Bu lambaların yaydığı ışınlar sayesinde havada ve yüzeyde bulunan mikroorganizmaların kalıtsal maddeleri zarar görmektedir.

Özellikle son dönemde revaçta olan covid-19 dezenfeksiyon işlemlerinde de ultraviyole c ışınlarının kullanılması tavsiye edilmektedir. Özellikle coronavirüs yayılımı yüksek olduğu halde öldürücülüğünün ve hastalık yapıcı özelliğinin yaz aylarında düşüşe geçmiş olması bunu kanıtlamıştır diyebiliriz. Yapılan araştırmaların neticesinde, virüs etkinliğinin ultraviyole c ışınları altında tamamen azaldığı görülmüştür. Bu sebeple birçok yerde dezenfeksiyon işlemlerinde ultraviyole c (UVC) ışınları kullanılmaya başlanmıştır. Coronavirüs pandemisine karşı da özellikle sterilizasyon işlemlerinde bu ışınların kullanıldığı görülmektedir.

UVC Üniteli KR80 ile Virüslere Son!

UVC ışınlarının virüslerin kalıtsal maddelerine zarar vermelerini göz önüne alan firmamız, dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılmak üzere, üzerinde UVC ışını yayan lamba üniteleri bulunan KR80 dezenfeksiyon robotunu üretmiştir. Kolmed Robots olarak ürettiğimiz KR80, medikal standartlara uyan UVC ışını yayan lamba ünitesi bulunan ve ultrasonik atomizer sprey üniteleri ile de ortama kuru buhar bırakan bir dezenfeksiyon robotudur. Robotumuz, kapalı alanlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Marketler, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro salonları, okullar, kamu kurumları, hastaneler ve aklınıza gelebilecek her türlü büyük ve insan yoğunluğu olan ortamlarda kullanılabilmektedir.

KR80, özellikle coronavirüs salgınına karşı kullanılabilmektedir. UVC ışınları yayan lamba üniteleri ve kuru buhar bırakan ultrasonik atomizer sprey üniteleri sayesinde girdiği ortamda dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirmektedir. 8 saate varan aralıksız çalışma süresi sayesinde çalıştırıldığı ortamda gün boyu dezenfeksiyon işlemi yapabilir. İnsan yoğunluğunun olduğu saatlerde kullanılması tavsiye edilen KR80 uzaktan izlenebildiği gibi üzerindeki algılayıcılar sayesinde de herhangi bir şeye çarpmadan çalışabilmektedir. 20 bin saate varan optimum çalışma süresiyle dezenfeksiyon işlemlerinde uzun süre kullanılabilmektedir.

Kolmed Robots olarak, covid-19 dahil tüm salgın durumu ve ihtimallerine karşı ürettiğimiz dezenfeksiyon robotumuz ile sterilizasyonu yapılmış ortamlar vaat etmekteyiz. Detaylı bilgi almak ve KR80 dezenfeksiyon robotuyla ilgili detayları edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment